Leave the World Behind – introducere fără spoilere

Această scurtă introducere vă prezintă filmul pentru a vă ajuta să decideţi dacă se merită sau nu să îl vedeţi.

Lansat pe 8 decembrie 2023 pe Netflix, Leave the World Behind este o distopie despre experienţa unei familii la începutul unei catastrofe.

Pentru a sparge monotonia şi stresul vieţii de zi cu zi Amanda (Julia Roberts) îşi surprinde soţul (Ethan Hawke) făcând o rezervare de weekend la o vilă de lux pe malul oceanului. Vila este superbă, începutul este promiţător, piscina arată excelent, copiii se simt bine.

După o seară minunată, înainte de culcare, la uşă bate cineva. Este proprietarul vilei cu fica sa. Erau plecaţi undeva în afara oraşului şi au văzut că s-a luat curentul în oraş. S-au gândit să vină la vila pe care o rezervaseră şi după ceva frecuşuri Amanda acceptă, mai ales încurajată de Ethan.

A doua zi apar semnele catastrofei, unul câte unul. De altfel, câteva semne apăruseră deja din prima zi a minivacanţei. Pas cu pas, tensiunea creşte şi integritatea mentală a personajelor are de suferit.

Leave the World Behind este bine realizat şi merită văzut. Producţia este excelentă, primul film al familiei Obama. Referinţele conspiraţioniste le vom lăsa pentru comentariile post-vizionare.

Feelingul şi fondul filmului se aseamana foarte mult cu Melancholia 2011.

Filmul are la bază cartea Lasa lumea in urma de Rumaan Alam.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *